kitaplar_siyah

gemi_b

İnsanların kendi meslekleri dışında ilgilendikleri birçok konu vardır. Çoğumuz, iş saatlerimizin dışında, film seyretme, müzik dinleme, tavla, satranç oynama, bilgisayar oyunları oynama ve spor yapmanın dışında, çok değişik ve çeşitli hobilere sahibiz. Bu hobiler, günün yorgunluğunu atmamıza ve konu ile ilgili yaptığımız araştırmalar sonucunda, çeşitli dallarda bilgilerimizin artmasına yardımcı olmaktadır.
Gemi Modelciliği, bu hobiler içerisinde önemli bir yer tutmaktadır. Bilindiği gibi Model terimi, “Herhangi bir cismin kendi boyutlarına sadık kalmak koşulu ile belirli bir oranda küçültülmüş örneği” anlamına gelmektedir. Bu nedenle, bir Gemi Modelcisi, ilk olarak yapacağı modelin aslını, en ince detaylarına kadar incelemeli, yapacağı modelin ölçeğini doğru seçmeli, teknik çizimlerini incelemeli, kullanacağı malzemelerden o model için en uygun olanlarını saptamalı ve bütün bunları gerçekleştirdikten sonra model yapımına geçmelidir.
Gemi Modelciliği, kişiyi araştırmacılığa yöneltmekte ve araştırmaları sırasında edineceği bilgiler nedeni ile de çeşitli alanlarda bilgisinin artmasýna yardımcı olmaktadır.
Uygulamalı Gemi Modelciliği kitabımız gemi modeli yapmak isteyenlere yardımcı bilgiler vermek amacıyla hazırlanmıştır.

İÇİNDEKİLER

♦ Tarihçe ve Araştırma
Gerekenler, Planlar ve Çeşitleri, Plan ve Endaze, Ölçek.
Gemiler, Gemilerin Bölümleri, Boy Ölçüleri.
♦ Aletler, Malzeme, Tahtalar.
Model Seçimi ve Model Yapım Türleri
Model Yapım Türleri, Kit Modeller, Sandviç Sistemi, Blok Gövde (Kütük) Sistemi, Posta Sistemi, Kaplama, Boyama.
♦ Direkler, Serenler ve Donanımı
Direkler, Çanaklık, Serenler, Cıvadra ve Direk Donanımı.
♦ Donanım
Dümenler, Dümen Dolabı, Pervane, Ambar Kapakları, Izgaralar, Lumbuzlar, Lumbarlar, İskele, Merdiven, Puntallar, Bacalar, Manikalar, Babalar, Demirler (Çapalar), Loça, Irgat, Bocurgat, Vinçler, Fenerler, Pompalar, Gemici Bağları.
Yelkenler, Çeşitleri, Yelken Yapımı.
♦ Filikalar, Mataforalar.
♦ Ek Bilgiler

Puntal Yapımı, Lehimleme, Çapa Yapımı, Model Zincir Yapımı, Çeşitli Görüntüler.
♦ Örnek Model Planları :
Alman K1-A Sınıfı Motorbot, Endevour (1728), Elisabeth (1901), Tuna Nehrinde Çalışan bir Türk Çektirmesi (1600)
♦ Ek :
Güzelhisar şehir hatları gemisinin Model Planı (Pafta)

H.Veysel Güleryüz

Bilgi için : http//www.birsenyayinevi.net

© 2011 | H.Veysel Güleryüz

lugat_b

Üç ayrı bölümden oluşan İngilizce-Türkçe Teknik lugatımızın birinci bölümünde, Elektronik, Radyo, Televizyon, Telsiz ve Bilgisayar Elektroniği ile ilgili teknik sözcükler ve terimlerin Türkçe karşılıkları, ansiklopedik bir anlatımla verilmiş olup, açıklamalar teknik çizimlerle desteklenmiştir. Kitabın ikinci bölümü Soğutma Tekniğine ait terimlerin Türkçe karşılıklarının verilmesine ayrılmıştır. Kitabımızın üçüncü ve son bölümü ise genel teknik terimleri içermektedir. Bunlar arasında Elektrik ve Elektronik terimleri olduğu kadar, Makine, Otomotiv, Isıtma-Soğutma ve İnşaat terimleri de yer almaktadır.

© 2011 | H.Veysel Güleryüz

Mevcudu Kalmamıştır.

tumdevre_b

Son zamanlarda tümleşik devre teknolojisinin hızla ilerlemesi ve tümleşik devrelerin, elektroniğin her dalında ve her türlü devrede yer alması nedeniyle, bunların çeşitli ve farklı üretici firmalar tarafından üretilen karşılıklarının ve özellikle devre yapımcıları tarafından iç ve bacak bağlantılarının bilinmesini zorunlu kılmıştır.
Sizlere bu kitabımızda Lineer tümleşik devrelerin karşılıklarını ve iç bağlantılarını vermekteyiz. Bu tür tümleşik devreler çok geniş bir kullanım alanına sahiptir. Karşılıklarını bulmak için kataloklardan araştırma yapmak çok yorucu ve zaman alıcı bir çalışma olacağından, kitabımız sizler için bir yardımcı kaynak olacaktır.

© 2011 | H.Veysel Güleryüz

Mevcudu Kalmamıştır.


kitap_grup.jpg

kitaplar_siyah1

Bu bölümde, Veysel Güleryüz'ün yazdığı "Lineer Tüm Devre Karşılıkları ve İç Bağlantıları", "İngilizce-Türkçe Elektronik ve Teknik Lugat" ve "Uygulamalı Gemi Modelciliği" Kitapları tanıtılmakta ve içerikleri hakkında bilgiler verilmektedir. Ayrıca her kitap için ayrı ayrı yayımcılarına link verilerek kitapları temin etmenize olanak sağlanmaktadır.

© 2011-2016 | H.Veysel Güleryüz